Tidskrift för Schack 1934

Publicerad 17 januari, 2014 av Niklas Sidmar

tfs341nI 1934 års första nummer publicerades en intervju med världsmästaren Aljechin, och i nummer två ägnades mycket utrymme åt en match mellan Ståhlberg och Nimzowitsch som den förstnämnde vann med 5-3. Nimoziwitsch deltog dessutom i en turnering i Stockholm där han slutade tvåa efter Erik Lundin, och skrev själv i TfS om sin syn på svenskt schack.
SSF:s kongresstävlingar spelades i Falun, Gideon Ståhlberg vann en internationell turnering i Niendorf och Erik Lundin tog över redaktörskapet för TfS efter Ståhlberg. Ståhlberg slutade senare under året på åttonde plats i stenhård konkurrens i Zürich, där Aljechin vann före Euwe, Flohr och Bogoljubow.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1934! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.