Tidskrift för Schack 1933

Publicerad 24 januari, 2014 av Niklas Sidmar

tfs331nI början av 1933 lyckades såväl Erik Lundin som Gideon Ståhlberg besegra Rudolf Spielmann i matchspel. Lundin vann med siffrorna 3½-2½ medan Ståhlbergs segersiffror skrevs till 5-3.
Gösta Stoltz skrev själv i TfS om en turné i Finland, där han höll föredrag, gav simultanföreställningar och vann en turnering i Helsingfors. Sveriges Schackförbund höll sin 17:e kongress i Lund och i Schackolympiaden i Folkstone slutade det svenska laget på tredje plats efter USA och Tjeckoslovakien. I Blå Hallen i Stockholm spelades en ”massmatch” mellan Stockholm och Mälardalen som Stockholm vann med 126-74.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1933! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.