Simon Rosberg vann Dala Open

Publicerad 26 januari, 2014 av Niklas Sidmar

Rosberg1401(hd)Simon Rosberg , Schack 08 Norrköping, segrade i Dala Open som spelades på högskolan Dalarna i Borlänge i helgen. 55 spelare kom till start vilket var några mer än förra året. I startfältet fanns många spelare med över 2200 i rating vilket också visade sig i slutresultatet. Simon Rosberg vann på bättre kvalitetspoäng före ett koppel spelare på 5½ av 7 möjliga. Dalamästare blev Göran Rörvall, Horndal/Hedemora-alliansen, också han på 5½. Samma resultat klarade även förra årets segare Patrick Drugge och Staffan Zetterberg, Örebro SS samt Eric Varaala, SK Team Viking.
Petter Fälting, Borlänge SK, som kom till tävlingen med en rating på 1649 var nära att skrälla rejält. Det blev förluster mot Patrick Drugge och Göran Rörvall, men i övrigt radade han upp fem vinster och hamnade på en fin åttonde plats, trea i Dalarna.
Alla resultat från Dala Open finns på Chess-Results.

(Foto: Hans Dahlqvist)