Brandy Paltzer vann Tjejträffen

Publicerad 12 januari, 2014 av Niklas Sidmar

paltzer1401(loa)När Kristallens SK för femte året samlade ett knappt trettiotal av Sveriges schacktjejer i en lite lättsam tävlingsform var det Brandy Paltzer, Sollentuna SK, som drog längsta strået och gick obesegrad genom turneringen.
-I år bjöd vi även högstadietjejer att delta och trots den ökade åldersspridningen kändes stor gemenskap mellan alla spelare, säger Jens Petersson, nöjd turneringsledare från Kristallens SK.
På andra plats kom Trojanska Hästens Louise Hammargren och trea blev Rita Kristola Wiklund från Kristallens SK.
Den klubb som totalt tog flest poäng var inte helt onaturligt hemmaklubben Kristallens SK före Sollentuna och Örebro SS.
Kristallen ser turneringen som en lite lättsam uppvärmning inför Flick-SM och ett sätt för tjejer att se att det faktiskt finns en hel del tjejer i schacket just nu, även om en del ännu kan känna sig lite ensamma i sina egna klubbar.
Mellan ronderna fick tjejerna lösa mattuppgifter hämtade från partier spelade av svenska kvinnor, de fick snacka lite med Pia Cramling och annat kul.
Turneringen spelades med tio minuters betänketid eller (mest för de yngsta) med avdömning efter tjugo minuter. Sju ronders Schweizer med poängutdelning efter Schackfyranmodell, det vill säg 3 poäng för vinst, 2 för remi och 1 för förlust.

Fullständigt resultat finns på Kristallens hemsida.

(Foto: Lars OA Hedlund)