Anand en av åtta i kandidatturneringen

Publicerad 23 januari, 2014 av Niklas Sidmar

anand2Det har spekulerats i om förre världsmästaren Vishy Anand skulle avstå kandidatturneringen i den kommande VM-cykeln, men när startfältet offentliggjordes häromdagen stod det klart att indiern gör ett försök att nå en returmatch mot Magnus Carlsen. Kandidatturneringen spelas i Khanty-Mansiysk med start 13 mars, och högst rankad är världstvåan Levon Aronian från Armenien. Övriga spelare är Vladimir Kramnik, Dmitry Andreikin, Veselin Topalov, Shakhriyar Mamedyarov, Sergey Karjakin och Peter Svidler. Samtliga tillhör världens tolv högst rankade spelare utom Andreikin som blir den verklige outsidern. Han kvalificerade sig genom Worl Cup 2013 och är rankad som nummer 41 i världen.
Mer information finns hos Chessbase.
(Foto: Calle Erlandsson)