Super Sixteen har startat i London

Publicerad 12 december, 2013 av Niklas Sidmar

LCC_logo_2013Igår spelades de två första ronderna i snabbschacksturneringen Super Sixteen i London. Spelarna är indelade i fyra grupper och efter den första dagens spel är det tre spelare som har inlett med två segrar: Vladimir Kramnik, Boris Gelfand och Fabiano Caruana. Idag spelas tredje och fjärde ronden.
I den öppna turneringen har fem ronder klarats av, och här är fortfarande Daniel Semcesen med i toppstriden med sina 4 poäng. Han är en av sjutton spelare som delar tredjeplatsen, en halv poäng efter norrmannen Jon Ludvig Hammer och italienaren Sabino Brunello.
Mats Persson har 3½ poäng efter att igår ha spelat remi med indiske stormästaren Sundar Shyam, och 3½ poäng har också svenske mästaren i blixt, Tommy Andersson. Idag möts de båda svenskarna med Persson som vit.
Turneringens hemsida