Klart för spel i London Chess Classics Super Sixteen

Publicerad 11 december, 2013 av Niklas Sidmar

LCC_logo_2013Idag spelas de två första ronderna i snabbschacksturneringen Super Sixteen, som är huvudnumret på schackfestivalen London Chess Classic. Som namnet antyder deltar sexton spelare i turneringen. Fjorton av dem är inbjudan sedan tidigare och de två sista kvalificerade sig genom att ta full poäng i de fyra första ronderna i den öppna turneringen på festivalen.
De sexton spelarna är indelade i fyra grupper där spelarna möts inbördes två gånger, innan det blir slutspel för de två bästa i varje grupp.
Så här ser grupperna ut:
Grupp A: McShane, Adams, Istratescu (från den öppna turneringen)
Grupp 2: Kramnik, Rowson, Sadler, Svidler
Grupp 3: Gelfand, Jones, Nakamura, Polgar
Grupp 4: Short, Caruana, Howell, Sutovsky (från den öppna turneringen)
Eftersom Istratescu och Sutovsky plockades bort från den öppna turneringen finns inte längre några spelare med full poäng kvar. Ledningen delas istället av nio spelare med 3½ poäng. En av dem är Daniel Semcesen som igår besegrade IM Gavin Wall, medan Björn Ahlander och Mats Persson har 3 poäng på de fyra första ronderna.
Turneringens hemsida