Hammer jagar plats i London Chess Classics Super Sixteen

Publicerad 10 december, 2013 av Niklas Sidmar

LCC_logo_2013Idag spelas den fjärde ronden i den öppna turneringen under London Chess Classic, där de två högst rankade spelarna med full poäng efter dagens partier kommer att flyttas över till snabbschacksturneringen Super Sixteen som inled imorgon.
Varken Daniel Semcesen eller Björn Ahlander kommer att ta någon av de två platserna. Båda två har dock inlett bra med 2½ poäng så här långt efter remier igår. Semcesen spelade remi med GM Bazar Khatanbaar igår och Björn Ahlander tog sin halvpoäng mot GM Robin Van Kampen, i ett parti där avslutningen finns kommenterad på Inte bara schack.
En som däremot fortfarande har chansen att ta en av de åtråvärda platserna är Jon Ludvig Hammer som är tredjerankad av de sju spelare som är utan poängförlust. Även Frode Elsness har chansen, men behöver mer hjälp av andra spelare då han är rankad som nummer fem. Stormästarna Andrei Istratescu och Emil Sutovsky är högst rankade av trepoängarna och de enda som har saken helt i egna händer.
Turneringens hemsida