Daniel Semcesen i London Chess Classic

Publicerad 7 december, 2013 av Niklas Sidmar

LCC_logo_2013Idag inleds schackfestivalen London Chess Classic med den öppna stormästarturneringen, där Daniel Semcesen är högst rankad av de svenska deltagarna. Björn Ahlander, Tommy Andersson och Mats Persson är övriga svenskar i startlistan. Högst rankade i hela turneringen är Andreai Istratescu, Frankrike (Elo 2670) och Boris Grachev, Ryssland (2669). Norrmannen Jon Ludvig Hammer, som kommer till Rilton Cup i slutet av månaden, är rankad som nummer 8.
Festivalens huvudnummer är snabbschacksturneringen “Super Sixteen”, som inleds på onsdag med Vladimir Kramnik, Vishy Anand och Boris Gelfand bland de hittills 14 deltagare som är klara. De två sista förs över från den öppna turneringen och är de två spelare som då är högst placerade (med Elorating som särskiljning). De sexton deltagarna delas in i fyra grupper där de två bästa går vidare till slutspel. Gruppindelningen finns här.
Turneringens hemsida