Carlsen och Anand möts i Zürich

Publicerad 25 december, 2013 av Niklas Sidmar

carlsen1301anand2Om en dryg månad är det dags för det första mötet mellan Magnus Carlsen och Vishy Anand efter att Carlsen tog över VM-titeln. Båda två kommer att spela superturneringen i Zürich där även Levon Aronian, Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana och Boris Gelfand deltar. Enligt de sex spelarnas liverating blir snittratingen 2801, och Chessbase berättar att det i så fall är första gången i schackhistorien som det spelas en kategori 23-turnering.
Zürich Chess Challenge kommer att inledas med en blixtturnering för att bestämma lottningsnumren, därefter blir det fem ronder med långpartier och till sist avslutas turneringen med en snabbschacksturnering. I snabbschacksturneringen ger en vinst 1 ppoäng och en remi värd ½, medan långpartierna är värda dubbelt så mycket.
Turneringens hemsida

(Foton: Calle Erlandsson)