Juniorallsvenskan, Hans Svedbarks minne och Uppsala möte i helgen

Publicerad 29 november, 2013 av Niklas Sidmar

I helgen spelas Juniorallsvenskan, med start för division I ikväll och för division II imorgon. I division I deltar sex lag som möter varandra inbörde i fem ronder, och denna gång är det två lag från SK Rockaden Stockholm, två från arrangörsklubben Limhamn samt ett lag vardera från Växjö SK och SS Manhem som gör upp om SM-titeln för juniorlag.
Hela spelprogrammet för division I finns här.
Till division II är åtta lag anmälda.
Imorgon är det också start för Hans Svedbarks minne, en öppen snabbschacksturnering på Restauarant Chaplin i Danderyd med omkring fyrtio anmälda. Parallellt med den öppna turneringen spelas en inbjudningsturnering där bland andra Evgenij Agrest, Pia Cramling, Ralf Åkesson och Lars Karlsson deltar.
Deltagarmässigt störst i helgen ser dock Uppsalaturneringarna Uppsala möte och Novemberslaget ut att bli. IM Stanislav Tsyhanchuk och Börje Jansson är högst rankade bland ett drygt femtiotal anmälda i Uppsala Möte, och till Novemberslaget, öppen för spelare med rating under 1632, finns ungefär hälften så många på startlistan.