Eksjö imponerade i elitseriestarten

Publicerad 22 november, 2013 av Niklas Sidmar

carlsson1311Eksjö SK kom med ett starkt lag till Elitseriesammandraget i Västerås, med de tre stormästarna Pontus Carlsson (bilden), Jacek Gdanski och Allan Stig Rasmussen på toppborden. Eksjö, som förra året slutade precis ovanför nedflyttningsstrecket, vann också med hela 7-1 mot nykomlingen Upsala ASS. Storseger blev det också för SK Team Viking mot Örgryte, och SK Rockaden vann klart mot Farsta.
Såväl svenska mästarna Limhamn som förra årets bronsmedaljör LASK fick dock nöja sig med oavgjort i den första ronden. Limhamn saknade Jonny Hector och LASK kom till spel utan både Nils Grandelius och Hans Tikkanen, och det blev 4-4 både för Limhamn mot Burgsvik och för LASK mot Västerås.
I Superettan imponerade nykomlingen Kungstornet genom att vinna mot Limhamn II med hela 7-1. Lika stora segrar blev det för SS Manhem mot Örebro och för Solna mot Manhems andralag.

Elitserien
Burgsvik Alva SK-Limhamns SK 4-4
Lunds ASK-Västerås SK 4-4
SK Team Viking-Örgryte SK 6½-1½
SK Rockaden Stockholm-Farsta 5½-2½
Upsala ASS-Eksjö SK 1-7
Superettan:
SS Manhem-Örebro SS 7-1
SS Manhem II-Solna SS 1-7
SK Rockaden Umeå-Schack 08 5-3
Kungstornet-Limhamns SK II 7-1
SK Kamraterna-Sollentuna SK 3-5

Bordsresultat och tabell/ Bilder