Tidskrift för Schack 1949

Publicerad 4 oktober, 2013 av Niklas Sidmar

tfs491nI Jönköping arrangerades en jubileumstävling i januari där dansken Axel Nielsen vann och Zandor Nilsson blev bäste svensk på tredje plats.
I årets tredje nummer berättades att SSF:s korrespondensschackkommitté hade bildats, senare under året fyllde Folke Rogard 50 år och Göteborg vann en telefonmatch mot Stockholm med klara siffror. Vid Schack-SM i Eskilstuna tog Kristian Sköld den första av sina fyra SM-titlar. Tolv spelare fördelades på två grupper och de två främsta i varje grupp fick spela slutspel om mästartiteln.
Tioårsdagen av Ludvig Collijns bortgång högtidlighölls i Stockholm Gideon Ståhlberg vann en internationell turnering i Tjeckoslovakien och Sverige vann landskamper mot både Danmark och Norge.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1949! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.