Schackiaden ny ungdomsturnering i Västerås

Publicerad 10 oktober, 2013 av Niklas Sidmar

s4vasteras130209Västerås Open har på några år blivit Schacksveriges största helgturnering, och nu satsar Västerås SK på att arrangera en ungdomstävling. Tävlingen kallas Schackiaden och spelas under två dagar i trettonhelgen. Enligt klubbens ordförande André Nilsson vänder man sig i första hand till ungdomar i Mälardalen och Mellansverige, men hoppas även på deltagare från övriga landet.
-Det finns för få ungdomstävlingar med lite längre betänketid och det tänkte vi råda bot på nu, förklarar han.
Tävlingen spelas i i Rudbeckianska gymnasiet i centrala Västerås och är uppdelad i tre åldersklasser. De två äldsta klasserna (98-00 och 01-03) spelar med betänketiden 45 minuter per parti + 10 sekunder per drag, medan de som är födda 04 och senare har 15 minuter per parti + 10 sekunder per drag.
-I och med att tävlingen ligger trettondagshelgen kommer den ha fasta datum varje år, och det kan vara värt att notera att vi inte krockar med Rilton Open (upp till 1800), för den som har tänkt spela där, betonar André Nilsson.
Inbjudan

(Foto från Rudbeckianska gymnasiet och Schackfyrans Västeråsfinal 2013)