Limhamn förlorade hedersamt

Publicerad 24 oktober, 2013 av Axel Smith

ECCBjörn Ahlander spelade treraders med vit mot Maxim Vachier-Lagrave, med ett passivt löparpar. När fransmannen började angripa på kungsflygeln bröt Björn i centrum, vilket gav en isolerad bonde som sedan föll.
Att ge bort löparparet verkade vara nyckeln i matchen. På andrabordet gjorde Christian Jepson det för att få en stabil ställning. Richard Rapport fick press mot en svag bonde och tog två merbönder, men strax före drag 40 kom Christians motspel igång. Det var tillräckligt för remi.
Pavel Tregubov slog Linus Johansson genom att slå en springare och Stefan Schneider gjorde detsamma i Limhamns vinstparti. Liksom Philip har nu Stefan en hyfsat chans på IM-norm. Då hade det varit bra med vinster mot The Smashing Pawns Belvaux (Luxenburg) i en match där Limhamn är klar favorit.
Kompensationen för löparparet var dock olika i de fyra partierna: utveckling, terräng, svaga bönder och spel mot en dålig löpare. Döm själva av ställningarna – de finns i partivisaren nedan.

Alltså: Clichy Echecs – Limhamn 4-2. I toppstriden vann Socar övertygande med 4-2 och möter tjeckiska Team Novy Bor i näst sista ronden. I damklassen fick Pia Cramling vila, efter att ha kopierat sitt parti mot Erik Blomqvist och spelat remi i nio drag som vit. Jag är säker på att det var av lagtaktiska själ. Pia fick se sitt lag säkra guldet.

Inte bara schack (Peter Månsson rapporterar)
Limhamns resultat
 / Turneringshemsida
Livesändning 15.00 (använd denna länk)