Europacupen: Två limhamnare spelar för IM-norm

Publicerad 26 oktober, 2013 av Axel Smith

ECC????????????????????????Limhamn slog The Smashing Pawns från Luxemburg och vann med 4,5-1,5 efter tre vinster och tre remier. Philip Lindgren vann sitt parti och behöver remi i morgon för IM-norm.
– Än så länge är jag uppenbarligen nöjd med mitt spel, säger Philip. Har haft flax vid vinsten i rond fyra men hade dock vinst i tidsnöden i rond fem. Mot Anish Giri var det klasskillnad när det gällde räknandet.
Stefan Schneider spelade remi och behöver vinna för norm. Limhamn ligger på 19:e plats och möter jämnrankade En Passant från Holland.
– Än så länge har vi gjort bra ifrån oss, säger Philip.
Som vanligt vad gäller mittenplaceringar i en schweizerturnering avgör dock den sista ronden. Med vinst kommer laget betydligt bättre än sin förhandsranking, men med förlust blir det omvänd visa. Därför är slutplaceringen inte något bra tecken på om laget spelat väl eller inte.

I toppstriden förlorade Socar (Azerbajdzjan) överraskande på de tre översta borden mot Team Novi Bor (Tjeckien), som därmed har chansen att avgöra mot Minsk i lördagens slutrond.

Bildtext: David Navara slog Fabiano Caruana i ett nyckelparti.
Inte bara schack (Peter Månsson rapporterar)
Limhamns resultat
 / Turneringshemsida
Livesändning 15.00 (ingen avslutande morgonrond!)