ECC: Limhamn slarvade bort segern

Publicerad 23 oktober, 2013 av Axel Smith

normal_SAM_4153ECCLimhamn var på väg mot en meriterande seger mot Szombathely Haladas. Björn Ahlander hade lovande spel, Stefan stod bättre och Linus stod klart bättre. Deras partier slutade med två remier och en förlust efter att Linus gått på en taktisk grej som tillät motståndaren att få igång sin blockerade bondemajoritet.
Vinster av Christian Jepson och Philip Lindgren bäddade ändå för en matchpoäng. Philip ligger i fas för en IM-norm med 2½/4. Europacupen är en av få tävlingar där man kan ta normer över sju partier. I rond fem möter Limhamn franska Clichy Echecs 92. Med Vachier-Lagrave och Richard Rapport på de två första borden blir det något att bita i. Endast två lag har maximalt antal matchpoäng: Socar och Ugra.
I damklassen vann Monte Carlo med 2½-1½ efter att Pia spelat remi. Imorgon väntar det sista hindret: rumänska Politechnica-Antibiotice. En gissning på att det är ett sponsornamn ger inte höga odds.

Bildtext: Clichy Echechs bord 1 och 2.
Inte bara schack (Peter Månsson rapporterar)
Limhamns resultat
 / Turneringshemsida
Livesändning 15.00 (använd denna länk)