Caruana närmar sig täten i Paris

Publicerad 1 oktober, 2013 av Niklas Sidmar

caruana130930Fabiano Caruana tog en viktig poäng i jakten på turneringssegern i Paris GP-turnering när han besegrade ledande Boris Gelfand igår. Vinsten innebar att han gick ikapp Gelfand och nu ligger en halv poäng bakom Hikaru Nakamura som tog över ledningen i och med sin vinst mot Vassily Ivanchuk.
Även Alexander Grischuk, som liksom Caruana kämpar för att nå en andraplats i GP-serien oich därmed kvalificera sig för nästa års kandidatturnering, vann igår, men han är fortfarande 1½ poäng efter täten.
Idag är det spelledigt i Paris, och imorgon spelas den nionde av de totalt elva ronderna.
Alla resultat från Paris finns på turneringshemsidan och dagliga rapporter finns på Inte bara schack.

(Foto: paris2013.fide.com)