Tidskrift för Schack 1951

Publicerad 20 september, 2013 av Niklas Sidmar

tfs511nI början av året delade Zandor Nilsson och Kristian Sköld segern i Rockadens jubileumsturnering medan Gösta Stoltz blev ensam vinnare i en turnering i Göteborg. 32 spelare deltog i Stockholms första juniormästerskap i schack, där Bernt Söderborg vann äldsta klassen och i Östergötland firade Linköpings ASS 50 år.
Mikhail Botvinnik försvarade VM-titeln genom att spela 12-12 mot David Bronstein, Dalarna vann den första allsvenska schackserien och vid SM i Halmstad vann Inge Johansson och Gösta Stoltz varsin grupp i landslagsklassen. Senare under året spelade de båda en match om fyra partier om mästerskapet, en match som slutade med Gösta Stoltz kunde ta sin första av tre raka SM-titlar.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1951! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.