Sjudelad ledning i Västerås Open

Publicerad 27 september, 2013 av Niklas Sidmar

hillarpberg1309Det blev inget deltagarrekord i Västerås Open, men väl 269 startande, fördelat på 209 i huvudturneringen och 60 i Lilla Västerås Open. Trots att svenske mästaren Hans Tikkanen lämnade återbud blev det dessutom hela tio stormästare i startfältet.
Efter att de fyra snabbschacksronderna är avklarade är det sju spelare som har full poäng: Stormästarna Tiger Hillarp, Jurij Solodovnitjenko, Stellan Brynell, Normunds Mieziz och Ralf Åkesson samt dessutom Daniel Semcesen och Jonathan Westerberg.
Nu återstår de fyra långpartierna och i den första av lördagens ronder möts bland annat Tiger Hillarp och Daniel Semcesen samt turneringens två utländska stormästare Mieziz och Solodovnitjenko.
Resultat och livesändning från Västerås Open finns på turneringshemsidan.

(Foto från de två toppborden i den andra ronden: Tiger Hillarp mot Andreas Persson och Gunnar Johansson mot Emanuel Berg.)