World Cup: Kramnik och Andreikin i final

Publicerad 28 augusti, 2013 av Niklas Sidmar

Vladimir Kramnik och Dmitry Andreikin möts i finalen i World Cup, det står klart efter dagens tiebreakspel. I båda semifinalerna räckte det med de två första snabbschackspartierna för att nå ett avgörande. Kramnik vann det första partiet mot Maxime Vachier-Lagrave och spelade remi i det andra, medan Andreikin inledde med remi som svart innan han avgjorde i det andra partiet.
Nu blir det en spelledig dag i Tromsø innan finalen inleds på fredag och till skillnad från övriga omgångar spelas finalen i fyra partier innan det blir dags för eventuellt tiebreakspel. I och med finalplatserna har Kramnik och Andreikin säkrat var sin plats i nästa VM-cykels kandidatturnering.
Rapporter från World Cup finns på Chessbase och på Inte bara Schack och mer information finns på turneringshemsidan.