Tidskrift för Schack 1957

Publicerad 9 augusti, 2013 av Niklas Sidmar

tfs571nDet första numret för året inleddes med rapporter från två jubileumsfiranden: Stockholms Schacksällskap fyllde 90, och Wasa SK fyllde 40 år. Schacksystrarna Disa och Renée Nilsson presenterades och i riksdagen motionerades om statligt stöd till Sveriges Schackförbund.
Smyslov erövrade VM-titeln från Botvinnik, och Mikhail Tal vann Sovjetmästerskapet i vad som kallades en av de bästa och mest spännande turneringarna i Sovjetschackets historia.
Zandor Nilsson tog den första av två SM-titlar när han vann ett särspel mot Anton Fridh då SM spelades i Stockholm.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1957 ! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.