Startfälten klara till Manhems Schackvecka

Publicerad 1 augusti, 2013 av Niklas Sidmar

hillarp1303Nu är startfälten klara till såväl stormästarturneringen som IM-turneringen i SS Manhems Schackvecka, som pågår 9-16 augusti. I stormästarturneringen deltar som tidigare berättats de tre stormästarna Eduardas Rozentalis, Emanuel Berg och Tiger Hillarp (bilden). Även Erik Blomqvist, som säkrat GM-titeln men inte fått den formellt, finns med, liksom Daniel Semcesen som behöver omkring 15 Elopoäng för att säkra sin GM-titel genom att nå Elogränsen 2500.
Övriga internationella mästare i startfältet är Axel Smith, Victor Nithander, Torstein Bae, John Paul Wallace och Jasmin Bejtovic.
I IM-turneringen är också startfältet klart, och där deltar följande tio spelare: FM Jonathan Westerberg, IM Patrick Zelbel, IM Jens-Ove Fries-Nielsen, FM Linus Johansson, FM Benjamin Arvola, IM Ari Ziegler, Johan Hultin, Rahul Kumar, Tom Rydström och Harald Berggren Torell.
Enligt ett pressmeddelande från arrangören baserasa titelnormerna på Elotalen den 1 augusti och opreliminärt krävs 6 poäng för en GM-inteckning i stormästarturneringen och 6½ poäng för en IM-norm i IM-turneringen.
Under Schackveckan bjuds det på ytterligare tävlingstillfällen i Göteborgs Schackcentrum:
*Helgturneringen Ebbe Cup spelas 9-11 augusti och är öppen för alla. Webbanmälan
*Veteranturneringen Arne Berggrens minne spelas den 12-16 augusti och är öppen för spelare födda 9152 eller tidigare. Webbanmälan
*Blixtturneringen Sommarschacket spelas måndag 12 augusti. Anmälan vid start.

Inbjudan till SS Manhems Schackvecka