Dags för World Cup i Tromsø

Publicerad 10 augusti, 2013 av Niklas Sidmar

aronianNästa år står norska Tromsø värd för Schack-OS, men redan nu riktas schackvärldens blickar mot Nordnorge. I morgon börjar årets World Cup, där 128 av världens bästa spelare deltar i en utslagstävling i sju omgångar. Inga svenskar är dessvärre kvalificerade, men väl en handfull norrmän, då arrangörslandet har fyra platser till sitt förfogande: Jon Ludvig Hammer, Simon Agdestein, Leif Erlend Johannessen och Torbjørn Ringdahl Hansen.
Topprankad är världstvåan Levon Aronian (bilden).
World Cup 2013 ingår i VM-cykeln 2012-2014, och de båda finalisterna kvalificerar sig till den kandidatturneringen där nästa VM-utmanare ska utses.
Läs mer om tävlingen i ett lång artikel på Chessbase samt på turneringens hemsida

(Foto:Calle Erlandsson)