Tidskrift för Schack 1961

Publicerad 12 juli, 2013 av Niklas Sidmar

tfs611nTfs 1961 inleddes med ett stort reportage om en jubileumsturnering som arrangerades i Stockholm vid årsskiftet, med Michail Tal som det stora dragplåstret. Gideon Ståhlberg, Erik Lundin och Zandor Nilsson var några av de svenskar som förgäves utmanade turneringesegraren Tal.
Det berättades också om en stor ungdomskonferens på Bosön, om ett schack- och idrottsläger i Vålådalen samt om Junior-VM där Ove Kinnmark gjorde en stark insats.
Michail Botvinnik vann VM-matchen mot Tal och erövrade VM-titeln för tredje gången. Schack-SM spelades i Avesta/Krylbo med 499 deltagare och i Sverigemästargruppen delade Erik Arnlind och Erik Lundin förstaplatsen. Svensk mästare blev Lundin som vann särspelet i slutet av året.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1961! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.