Tidskrift för Schack 1966

Publicerad 7 juni, 2013 av Niklas Sidmar

tfs661nI det första numret av TfS 1966 berättades om kandidatturneringen som spelades i slutet av 1965. Boris Spasskij vann och kvalificerade sig för VM-matchen mot Tigran Petrosian. När VM-matchen spelade senare under 1966 försvarade Petrosian titeln efter att ha vunnit med siffrorna 12-10.
Erik Olson avled och minnesartiklar publicerades i nummer 2.
I Hastings delades segern mellan Boris Spasskij och Wolfgang Uhlman, SM spelades i Malmö med 680 deltgare, och SM-gruppen vanns av Martin Johansson. I Örebro arrangerades Student-VM där Sverige misslyckades med att bli ett av de tolv lagen i A-finalen, men vann B-finalen. 115 spelare deltog i Skolungdomens Riksmästerskap som avgjorde i tre åldersklasser: Johnny Ivarsson, Per-Inge Helmertz och Anders Wirgren hette de tre mästarna.
Stockholms Schacksällskap firade hundraårsjubileum vilket ägnades mycket utrymme i TfS nummer 8 och i årets sista nummer publicerades första delen av reportaget om Schack-OS i Havanna.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1966! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.