Tidskrift för Schack 1963

Publicerad 28 juni, 2013 av Niklas Sidmar

tfs631nDet första numret för året inleddes med information om att 2013 års hundraåring och SM-arrangör Örebro SS fyllde 50. Gideon Ståhlberg rapporterade från VM-matchen mellan Tigran Petrosian och Mikhail Botvinnik, som Petrosian vann med siffrorna 12½-9½, och Schack-SM spelades i Karlskrona med Kristian Sköld som Sverigemästare.
Gösta Stoltz avled under sommaren och ägnades fler minnesartiklar i årets sjätte nummer. Lars Bäckström anställdes som riksinstruktör och i 1963 års allsvenska serie segrade Wasa SK.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1963! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.