Tidskrift för Schack 1964

Publicerad 21 juni, 2013 av Niklas Sidmar

tfs641nBobby Fischer vann USA-mästerskapet för sjätte gången efter suveräna 11 poäng på elva ronder, och fick 2.000 dollar för bedriften, och Vassili Smyslov segrade i jul- och nyårsturneringen i Stockholm. Ove Kinnmark gjorde en stark insats när han kom tvåa i utmanarturneringen i Hastings, efter damvärldsmästarinnan Nona Gaprinashvili.
Erik Lundin vann SM-gruppen efter att ha tagit 9½ poäng på 13 ronder och juniormästare blev Jan Sibe, efter att de sex gruppsegrarna från SM gjorde upp om titeln i Stockholm senare under året. Ett distriktslag från Östergötland vann högsta divisionen i Allsvenskan.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1964! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.