Tidskrift för Schack 1968

Publicerad 24 maj, 2013 av Niklas Sidmar

tfs681nUnder jul- och nyårshelgerna spelades i Mässhuset i Göteborg en internationell turnering till minne av schackledaren och mecenaten Erik Olson. I anslutning till turneringen ställdes en samling ovanliga schackspel ut, spel som Olson testamenterat till Göteborgs Schackförbund och som än idag finns i förbundets ägo.
Stormästaren Evfim Geller vann, men på andra plats kom sensatiuonellt den unge skåningen Rolf Martens. Trea slutade damvärldsmästarinnan Nona Garpindashvili, som också intervjuades av Jostein Westberg i nummer 1.
Bent Larsen vann den stora turneringen i Hastings, Börje Jansson tog hem SM-guldet i Norrköping och i skolornas Lag-SM gick SM-titlarna till skolor från Hallsberg och Östersund.
Ulf Andersson började dyka upp i allt fler prislistor, bland annat var han en av gruppsegrarna i Tusenmannaschacket, och därefter vann han sin Mästarklassgrupp i SM i utklassningsstil.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1968! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.