Fide Grand Prix i Thessaloniki

Publicerad 22 maj, 2013 av Niklas Sidmar

fidelogoBara några veckor efter tävlingen i Zug är det dags för nästa deltävling i Fides Grand Prix-serie. Idag börjar spelet i grekiska Thessaloniki där tolv spelare tävlar under två veckor. Världsfyran Veselin Topalov är högst rankad och han ställs mot bland andra Alexander Grischuk, Hikaru Nakamura och Fabiano Caruana.
Tävlingen i Thessaloniki är den fjärde av sex deltävlingar i den GP-serie som inleddes med tävlingen i London hösten 2012 och avslutas i Paris i september/oktober 2013. Arton spelare deltar i fyra deltävlingar vardera, och på spel står två platser i 2014 års kandidatturnering. För närvarande leder Topalov, som har spelat två av de tre deltävlingarna. Aktuell ställning i den pågående GP-serien finns på Wikipedia.
Mer om tävlingen i Thessaloniki finns på den officiella hemsidan.