Carlsen och Anand drabbar samman i Norway Chess

Publicerad 4 maj, 2013 av Niklas Sidmar

carlsenPå onsdag är det dags för årets kanske största nordiska schackhändelse. Som en liten försmak av VM-matchen mellan Magnus Carlsen och Viswanathan Anand spelas superturneringen Norway Chess 2013 i Stavanger, med såväl Carlsen som Anand bland de tio deltagarna. Även Carlsens främste motståndare i kandidatturneringen, Vladmir Kramnik, skulle ha varit med i Stavanger, men lämnade återbud på grund av sitt hårda schema och har ersatts av Peter Svidler. Övriga sju spelare i det imponerande startfältet är Levon Aronian, Teimour Radjabov, Sergey Karjakin, Veselin Topalov, Hikaru Nakamura, Wang Hao och Jon Ludvig Hammer.
Mer att läsa om turneringen finns på den officiella hemsidan.

(Foto: Calle Erlandsson)