Hemmaplan för Anand i VM-matchen

Publicerad 20 april, 2013 av Niklas Sidmar

anand2Indiska Chennai (Madras) ser ut att bli spelplats för den kommande VM-matchen mellan Viswanathan Anand och Magnus Carlsen. På Fides hemsida meddelas att man har tecknat ett så kallat “Memorandum of understanding” om att matchen ska spelas där mellan 6 och 26 november 2013.
Enligt norska dagstidningen Verdens Gang har man i lägret kring Carlsen varit negativ till att möta Anand på dennes hemmaplan.
-Vi vill inte att matchen ska spelas i Indien, och jag antar att Anand inte vill att den spelas på Hardangervidda, sa manager Espen Agdestein till VG för någon vecka sedan.
Chennai, som 1996 bytte namn från Madras, ligger i sydöstra Indien och är landets sjätte största stad med drygt 4,5 miljoner invånare. Klimatet är varmt och fuktigt under större delen av året, och man kan vänta sig att det blir uppåt 30 grader varmt när matchen ska spelas i november.

(Foto: Calle Erlandsson)