Världseliten på plats i London

Publicerad 14 mars, 2013 av Niklas Sidmar

carlsenI morgon spelas första ronden i kandidatturneringen i London, en av årets stora schackliga höjdpunkter. Under tre veckor möts åtta spelare  i 14 ronder, och på spel står en VM-match mot Viswanathan Anand.
Överlägsne världsettan Magnus Carlsen  avstod den förra VM-cykeln eftersom han inte gillade tävlingsformatet som gällde då, men är förstås favorit till segern nu. Med sitt Elotal på 2872 har han 62 poäng ner till tvåan på världslistan, Vladimir Kramnik.
I den första ronden spelar Carlsen svart mot Levon Aronian och i de tre övriga partierna möts Boris Gelfand och Teimour Radjabov, Vassily Ivanchuk och Alexander Grischuk samt Peter Svideler och Vladimir Kramnik. Hos Chessbase finns mer att läsa inför kandidatturneringen.
Turneringens hemsida

(Foto: Calle Erlandsson)