Tidskrift för Schack 1980

Publicerad 1 mars, 2013 av Niklas Sidmar

tfs801nAntaloij Karpov, Michail Tal och förstås Ulf Andersson kom till Skara när Sverige för första gången stod värd för Lag-EM. Då omfattade tävlingen åtta lag, och den vanns av favorittippade Sovjetunionen före Ungern, medan det svenska laget kom på åttonde och sista plats.
I slutet av 1979 arrangerade Lars Grahn en stormästarturnering med anledning av tidskriften Schacknytts tioårsjubileum, och om denna berättades det i TfS nummer 1 1980. 24-årige Lars Karlsson vann med 7½ poäng på elva ronder.
I Rilton Cup blev det seger för Konstanty Kaiszauri och i Karlstad arrangerades Karlstad Open för första gången. SK Rockaden Stockholm vann Allsvenskan, Nils-Gustaf Renman vann SM i Luleå och Lars-Åke Schneider vann stormästargruppen i Eksjöturneringen.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1980! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.