Tidskrift för Schack 1979

Publicerad 8 mars, 2013 av Niklas Sidmar

tfs791nI Hallsbergsturnering blev det överraskningsseger för hemmaspelaren Göran Marklund, medan Pia Cramling kom på tionde plats. Harry Schüssler vann Rilton Cup, Solna SS vann Allsvenskan och Ulf Andersson delade segern i en stark turnering i München.
Schack-SM spelades i Borås, och SM-titeln togs av Lars-Åke Schneider som hade en poängs marginal till Lars Karlsson och Dan Cramling. Även Skol-SM spelades i Västergötland när 624 spelare slöt upp i Alingsås. I resultatlistorna kan noteras att Stellan Brynell kom tvåa i B-klassen medan Ferdinand Hellers vann E-klassen, som då var den yngsta.
I slutet av året tog ett svenskt lag silver i Junior-VM för juniorer i Danmark.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1979! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.