Tidskrift för Schack 1978

Publicerad 15 mars, 2013 av Niklas Sidmar

tfs781nI Stockholms Stadshus spelades den tolfte upplagan av Tusenmannaschacket där Harry Schüssler vann, och i det allsvenska finalspelet segrade Lunds ASK före SK Rockaden Stockholm, Wasa SK och SS Allians.
Per-Inge Helmertz vann Öppna SM på bättre särskiljning än Dan Cramling och i ”vanliga” SM blev det delad seger för Nils Gustaf Renman och Harry Schüssler.
I Norrköping arrangerades en PR-match mellan spelare under respektive över 25 års ålder, Karpov besegrade Kortjnoj i VM-match och i OS ställde Sverige upp med både herr- och damlag. I TfS nummer 7 intervjuades Viktor Kortjnoj av Bo Plato.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1978! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.