Fördel Skåne i Elitserien

Publicerad 16 mars, 2013 av Niklas Sidmar

brynellblomqvist1303Seriefinalen mellan SK Rockaden Stockholm och Limhamns SK var huvudnumret den första dagen av det allsvenska sammandraget, och matchen vanns till slut av Malmölaget med klara 5½-2½.
LASK vann med hela 7-1 mot Västerås SK, och Team Viking besegrade Eksjö med 5-3.Därmed leder Limhamn serien med två matcher kvar att spela, före LASK, Rockaden och Team Viking. Team Viking har dock överklagat det ändrade resultatet i matchen mot Västerås i den sjätte ronden.
I bottenstriden tog SK Rockaden Umeå en viktig seger mot SS Manhem, och med två ronder kvar att spela är det dessa båda lag som ligger på nedflyttningsplats.
I Superettan vann ledande SK Kamraterna med 4½-3½ mot Sollentuna SK, och Kamraterna har tre poäng ner till tredjeplatsen. Kvar på programmet för göteborgarna står dock tvåan Upsala och trean Farsta, så ännu är inte elitserieplatsen säkrad.
Idag fortsätter sammandraget med bland annat de både toppmötena Team Viking-Limhamn och Rockaden-LASK.
Resultat Elitserien och Superettan