LASK leder inför sista Elitserieronden

Publicerad 17 mars, 2013 av Niklas Sidmar

smithkarlsson1303Matchen mellan LASK och Rockaden började med att Lars Karlssons mobiltelefon ringde efter ungefär 20 minuter. Det blev partivinst för Axel Smith, och därefter var LASK var hela tiden steget före i matchen. Till slut blev det seger för skåningarna med 5-3. Samtidigt tog Team Viking en överlägsen seger mot Limhamn, och därmed är det 2011 års svenska mästare LASK som leder serien inför den sista ronden.
LASK är också det enda lag som kan avgöra av helt egen kraft: Vinst mot Team Viking, och guldet är bärgat till studentstaden.Limhamn ligger tvåa och har också god guldchans. Vinst mot bottenlaget Rockaden Umeå räcker om samtidigt LASK förlorar mot Team Viking.
För Team Viking blir det serieseger om man vinner mot LASK samtidigt som Limhamn tappar poäng.
I bottenstriden säkrade Örgryte och Burgsvik  sina Elitserieplatser, medan det är Eksjö, Manhem och Rockaden Umeå som riskerar nerflyttning.
I Superettan hade SK Kamraterna chans att säkra Elitserieplatsen åt både sig själva och Upsala. Men Kamraterna förlorade mot Farsta, och därmed gör Kamraterna, Upsala och Farsta upp om de två elitserieplatserna i sista ronden.
Alla resultat finns på Allsvenskans hemsida.