Tidskrift för Schack 1981

Publicerad 22 februari, 2013 av Niklas Sidmar

tfs811nRalf Åkesson gjorde sensation i Groningen när han vann Junior-EM i överlägsen stil, och en stor del av TfS 1/1981 ägnades åt OS 1980 där det svenska laget i öppen klass slutade på tolfte plats. Ulf Andersson vann turneringen i Hastings medan Lars-Åke Schneider och Axel Ornstein delade segern i Rilton Cup.
SM spelades i Ystad, och Pia Cramling gjorde debut i SM-gruppen. Hon slutade på trettonde plats medan hennes bror Dan Cramling tog hem slutsegern. Junior-SM-guldet gick till tolvårige Ferdinand Hellers.
Året avslutades med att Karpov försvarade sin VM-titel efter att ha besegrat Kortjnoj i årets VM-match.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1981! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.