Svenskarna imponerar i Jurmala

Publicerad 19 februari, 2013 av Niklas Sidmar

jurmala2Det svenska laget fortsätter att spela bra i Shirov Winter Cup.  Efter fem ronder har Edvin Hoac tagit 3½ poäng, Lisa Fredholm 3 poäng, Adrian Ekenstierna 2½ poäng, Brandy Paltzer 2 poäng, Matvej Tabor 1½ poäng och Matija Svetic 1 poäng. Lisa ligger på sjunde plats individuellt och Edvin ligger på fjortonde plats individuellt. Laget ligger någonstans i mitten.
-De flesta tränarna är mycket imponerade av den svenska truppen, av deras kämpaglädje och den höga nivån på deras spel. Det blir bara bättre och bättre , säger Luis Couso.
På söndagskvällen avslutades Vladimir Petrov Memorial med en nioronders blixtturnering. Bland andra deltog sådana berömdheter som Evgeny Sveshnikov och Alexei Shirov. Adrian, Brandy och Lisa deltog för Sverige och tog 4½, 3 respektive 2 poäng.
Daniel Fredholm

Foto:Daniel Fredholm. Evgeny Sveshnikov och Adrian spelar blixt.