Lyckad avslutning i Jurmala

Publicerad 21 februari, 2013 av Niklas Sidmar

LisasimUnder de två avslutande ronderna i Shirov Winter Cup gick det upp och ned för det svanska laget. I rond 6 tog svenskarna 4 poäng, i rond 7, 0 poäng. Slutresultatet blev att Edvin och Adrian tog 3½ poäng, Lisa och Brandy 3 poäng, Matvej 2½ poäng och Matija 2 poäng.  Till allas glädje hanns det också med två simultanuppvisningar av Shirov och Ivanchuk! Lisa spelade mot Ivanchuk och de andra mot Shirov. Adrian och Edvin lyckades knipa varsin remi mot sin berömde motståndare. Bra gjort!
Luis:”Och så det var slut på den här fantastisk schackupplevelsen för Sällskapets juniorer. Det var viktig att kalibrera deras schacknivå mot de “very best” Den sista ronden färgas av trötthet och resfeber, men erfarenheten och minnena blir kvar för livet och kommer att berika deras schackframtid.”
Vi som åkte vill rikta ett stort tack till arrangören Alexei Shirov. Nästa år kommer vi garanterat tillbaka och vi hoppas att vi får sällskap av fler svenska lag.
Daniel Fredholm (som även skrivit de tidigare rapporterna från Jurmala)

(Foto:Daniel Fredholm. Lisa Fredholm i simultanmatchen mot Vassily Ivanchuk)