Tidskrift för Schack 1986

Publicerad 18 januari, 2013 av Niklas Sidmar

tfs8601nInför 1986 tog Gösta Svenn över redaktörskapet efter att Lars-Göran Ribeck haft uppdraget i tretton år. Det första numret inleddes med att den avgående redaktionen i en intervju kritiserade SSF:s ledning för dess behandling av TfS och för att man menade att för stora resurser lades på kansliet, och debatten som följde fick stort utrymme i tidningen under året. Avgick under 1986 gjorde även mångårige riksinstruktören Lars Bäckström som gick i pension. 1986 var senaste gången som Schack-SM arrangerades i Malmö och SM-gruppen vanns av Lars-Åke Schneider. Tidigare under året hade Robert Bator tagit förstaplatsen i Öppna SM och i Allsvenskan segrade SK Rockaden Stockholm efter ett slutspel där Wasa SK kom tvåa och SS Manhem trea. Karpov och Kasparov möttes för tredje gången i VM-match, denna gång med resultatet 12½-11½ till den senare, Refat El-Sayed fick applåder på SSF:s kongress och i årets sista nummer berättade Erik Lundin om det första TfS-nummer han gjorde när han tillträdde som redaktör 1935.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1986!
Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.