Rond 2

Publicerad 3 augusti, 2014 av Stellan Brynell

Usch vilken match. 0,5-3,5 mot Kazakstan var en riktig kalldusch.

Det såg så bra ut till en början. Nils och Tiger utjämnade båda enkelt som svart, medan Evgenij och Hans spelade upp lovande ställningar som vit. Tigers parti slutade också mycket riktigt med en säker remi men för de övriga gick det helt fel. Nils spelade inte helt exakt och hamnade i ett obekvämt tornslutspel. Det var hållbart men ytterligare några inexaktheter blev kostbara och till sist gick partiet inte längre att rädda. Hans spelade upp en fin angreppsställning men när avgörandet skulle sättas in i tidsnöden innehöll hans valda fortsättning en rejäl hake och i stället för en väntad etta blev det en sur nolla. Evgenijs parti var rejält komplicerat. I flera lägen var jag osäker på vem som egentligen stod bäst. I tidsnöden blev det till sist kazaken som drog längsta strået.

Lyckligtvis är det nio ronder kvar så det är fortfarande gott om tid att ställa sakerna rätt igen!