Upptur

Publicerad 1 september, 2012 av Niklas Sidmar

Idag mötte vi Andorra som på pappret var klart sämre än oss, förutom förstabordet som såg ut att kunna bli en rätt så jämn duell. Trots stort rankingförsprång fick vi inga direkta gratispoäng, men det var säkert spel på de flesta bord. Hans offrade dock tidigt en bonde för aktivt spel, vilket såg en aning chansartat ut, men det visade sig vara ett alldeles utmärkt val och efter en fin avslutning med tornoffer var det 1-0 till Sverige. Pontus spelade ett bra parti som svart i Najdorf och spela till sig en strategisk fördel. I tidsnöden satte hans motståndare bort en pjäs och 2-0 till Sverige. Nils hade två bönder mer i slutställningen där de tog remi på dragupprepning, men ingen nämnvärd fördel med tanke på de olikfärgade löparna. Dessutom säkrade han också matchsegern. Själv hade jag ett hårt parti mot Raul Paolicchi Garcia. Efter att ha startat med tre raka svartpartier fick jag chansen att prova de vita idag. Garcia valde den ovanliga, passiva men solida uppställningen med 2.. .b6 i Sicilianskt. Jag bifogar partiet med några kommentarer nedan.
Jag passar också på att bifoga ett kommenterat parti från rond 1 som jag inte lyckats posta på bloggen tidigare pga internettrassel.

DSC_90301

En fin avslutning och slutligen 3,5-0,5 till Sverige. Imorgon väntar en fridag att vila upp sig på eller kanske preppa!? I övermorgon däremot är det Skottland som står i tur för Sverige.

(Foto: Calle Erlandsson)