OS 2012 – epilog

Publicerad 9 september, 2012 av Axel Smith

Det absolut värsta som kan hända i en turnering är att man förlorar sista ronden. Då känns all tid fram till nästa parti som en tung transportsträcka. Eftersom det är minst ett år tills Sverige spelar igen, var det därför extra skönt med en vinst!

16:e plats! Före lag som Indien, England, Israel, Bulgarien, Frankrike, Filippinerna och Tjeckien!

BERG-B~1

Veckans smygfoto: Mannen längst bort i bild trivs som fisken i vattnet. Han har tidigare använt badmössa en gång, omedveten om alla fotografer som lurade i vassen. Det blev såsmåningom omslagsfoto på TfS. Det blir inte denna bild.

Veckans kulturkrock: Kvinnan utanför Blå Moskén som uppfostrade sina barn genom att först slå sin sexåriga dotter, därefter kasta en vattenflaska på den nioåriga sonen för att till sist kliva över ett staket, hämta en stor sten i rabatten och börja jaga honom. Allt utan reaktion från omgivningen. Jag kände mig tvungen att trösta pojken.

Veckans förrädare: Vi slog Norge i fotboll. Jag bidrog starkt till segern – som spelare i det norska laget.

Veckans försäljare: Alla okända vänner som dök upp i Grand Bazaar och intresserade sig för hur man mådde. De hade dock mycket att erbjuda för den krona jag hade med mig till stan.

Veckans tidsnöd: Här finns mycket att välja på. För min del var dagen i centrum värst, när jag plötsligt insåg att kameraklockan var inställd på svensk tid, och att det var 15 minuter och 3 km tillefter bussen gick. När den rullade iväg knackade jag på fönstret, mer blöt än alla dagar på gymmet. Och då har jag ändå badat.

Veckans solidaste: Det två år gamla rekordet på löpband, som har utmanats nästan varje dag.

Veckans LASK:are: Den amerikanska kaptenen John Donaldson, som spankulerade runt med LASK-tröja.

Donaldson-225x300

Veckans svensk: Giovanni Vescovi, som fortfarande pratar svenska, och var en god förlorare efter dagens match.

Tack för oss!