Dags att rycka upp sig

Publicerad 3 september, 2012 av Niklas Sidmar

Sitter nu på hotellrummet och följer livesändningen samtidigt som jag rensar mailkorgarna.

Det ser väl ganska så bra ut då Nils står minimalt bättre mot en motståndare som bara vill ha remi vilket syns lång väg.

Hans har ju en kampställning med bättre tid men där finns ett orosmoment i och med att jag vet att han inte är så bra i magen. Och det är verkligen inte kul att spela schack när man är kass i magen. Som tur var är har han tidsförsprång men det kan ju behövas för att hinna på dass. Herrtoaletterna är också ingenting man besöker frivilligt utan de är faktiskt riktigt, riktigt äckliga. Axel har skött spelet bra och har fördel men det enda som oroar är hans tid. Jag hoppas att vi kan få in en etta på hans bord för då har vi klar kontroll över matchen.

Annars kan man väl inte säga annat än att resultatet hittills har varit ett fiasko. Förlusten mot Förenade Arab Emiraten var ett råfiasko och inget annat. Allt gick fel i den matchen Axel hamnade tidigt i brygga och hans motståndare bara körde ner honom och själv spelade jag uruselt. Nils fick in en bra prepp och hade klar fördel men spelade sedan fel och gick sedan över gränserna och förlorade. Hans spelade ju ut sin motståndare fullständigt men det hjälpte ju föga. Det var ingen rolig känsla när man skulle sitta och försöka trolla i ett jätteremislutspel för att vid megaflyt kunna rädda 2-2 mot Förenade Arab Emiraten…. Matchen efter mot Andorra var inte mycket att säga om utan vi var ju bättre och vann med 3,5 -0,5 men de bjöd på hårt motstånd. Det finns nästan inga dåliga lag längre utan oavsett ranking så spelar de flesta ganska så bra numera. Jag skulle tro att det beror mycket på internetsajter som ICC, Playchess m.m. Schackspelare världen över har nu möjlighet att kunna öva och göra alla feldrag och misstag på nätet nu och sedan lära sig av dessa tills de spelar riktiga partier. Det gör att alla kan mer teori och ofta repeterar de första 15-20 dragen som de har spelat i något mer eller mindre seriöst parti på internet. Oavsett vilket så är Andorra och Förenade Arab Emiraten lag som vi bara skall slå och ingen ursäkt i världen duger utan det var ett fiasko. Som tur var är turneringen lång och vi kommer tillbaka. Antagligen redan idag med en seger!