Kaos mera kaos och lite schack

Publicerad 29 augusti, 2012 av Niklas Sidmar

Det här är ju en viktig debut då det är första gången någonsin som jag skriver ett blogginlägg. Har i grunden ett starkt motstånd mot bloggar och inte för att de är ointressanta utan det finns flera bra schackbloggare men mest eftersom det är mycket kommersiellt trams i alldeles för många. Är måttligt imponerad av det intellektuella och sammhällsnyttiga i bloggar drivna av blondinbella och kompani. Det allra värsta tycker jag är att många tonårstjejer och även äldre influeras så starkt av dessa bloggare och eftersom jag ju undervisar på högstadiet så kan jag ju se det på nära håll och det är bara tragiskt. Därav mitt grundmotstånd mot bloggar. Men man måste ju precis som annars göra upp med sina fördomar så nu kör vi!

Precis som Hans skrev om kaos så har det varit kaos och första ronden var kaosartad med förseningar och dåligt planerade insläpp. Trots att första ronden startade nästan en halvtimme sent var det några nolltolerans förluster. Likaså när vi skulle få våra hotellrum var det kaos. Stellan var inte ens med i registreringen och de svenska spelarna spelarna kom från olika håll och till olika flyglatser m.m. Dock lärde sig turkarna snabbt att den svenska delegationen är inga man kör med hursomhelst!  Min resa var en fullständig katastrof men ska bespara er alla detaljer för det var för sjukt för att vara sant utan går direkt till slutsatsen aldrig mer Turkish Airlines. Nåväl nu är vi på plats och rond 1 blev en stabil 4-0 seger för herrlaget och samma för damlaget. Jag stod givetvis på klar vinst hela partiet om er dator säger något annat så är det för att den inte förstår schack….. Nja kanske inte riktigt utan spelade riktigt illa men fick in en fin kontring som vände partiet och gav oss en bra start med 4-0. Dessutom gjorde jag Stellans jobb enkelt då han redan bestämt sig för att jag skulle vila efter drag 23 i mitt parti haha. Själv var jag mest nöjd av att jag fick spela klart och att inga turkiska vakter  kom och hämta mig under partiet…. Det finns ju en regel som heter något i stil med att dra schacket i vanära och mitt spel var farligt nära den.

Idag har vi Serbien och det kommer att bli en jämn och spännande match. Jag tror dock hårt på mitt lag och tror att vi vinner. Vi spelar ju också i Sandvik skjortor samt använder Sandvik pennor och enligt material sponsorn så kan man inte förlora med dessa pennor, lite oklart om det var ett hot och att man blir kölhalad vid förlust eller om pennorna för med sig tur och skicklighet men vände ju mitt parti igår trots en mindre bra ställning och vi vann ju alla så änsålänge stämmer det. Så gå in och fokusera på livesändningen där grabbarna ska spöa Serbien och damerna Kina på bord 1. Allt annat än 2ggr 4-0 är ju ett misslyckande…..