Jag har fått sparken

Publicerad 31 augusti, 2012 av Niklas Sidmar

Vid gårdagens laguttagning fick jag beskedet att jag hade fått sparken av lagledare Brynell. Det är dock fullt möjligt att jag får nyanställning i laget redan imorgon. Vi får hoppas att gubbarna sköter sig idag mot Förenade Arabemiraten så att vi kan börja jobba oss uppåt i tabellen igen. Nedan ser ni spelarhotellet som är beläget ca 10 minuters promenad från spellokalen. Det är en stor fördel att slippa busstransporter för att istället kunna koncentrera sig på schacket fullt ut, speciellt med tanke på den omdiskuterade nolltolleransen. Själva hotellet har det mesta man kan efterfråga med gym, pool och idag fungerar även den tidigare mycket trassliga internetanslutningen.

Spelarhotellet WOW HOTEL där de flesta laget håller till under OS.
Spelarhotellet WOW HOTEL där de flesta laget håller till under OS.

Vad det gäller arrangemanget så tycker jag att det som helhet har flutit på bra bortsett från trassel med insläpp till spelhallen den första dagen. På den negativa sidan vill jag främst peka på att det är relativt långt till toaletterna och att det för herrarnas del rör som om provisoriska toalett-bodar som är utplacerade utomhus. Att man dessutom måste acceptera rökning i området kring toaletterna ser jag som oacceptabelt och anser att rökare borde blivit hänvisade till ett separat rökutrymme.

En annan sak som är lite trist, men ofta oundviklig i dessa sammanhang är att åskådare inte kan komma in och följa spelet på nära håll. Inte ens spelare som spelat klart sina partier får längre vistat i spelområdet. I skrivande stund ser det ut som både Hans och Nils blivit aningen överraskade i öppningen när man tar deras tidsförbrukning i betraktande. Däremot ser ju ställningarna fullt acceptabla ut. För Pontus och Axel på bord 3 och 4 är det raka motsatsen, vilket lovar gott för Sverige!