En sista minuten till Svenska cupen

Publicerad 31 augusti, 2012 av Niklas Sidmar

Ja då internet nu har brakat ihop av alla användare (ett vanligt fenomen på schacktävlingar) så har jag lånat Stellans trådlösa modem och tagit mig in på nätet. Då jag fortfarande är uppe  och fixar med med några saker bland annat svenska cupen så har jag noterat att det är en mängd klubbar som saknas i anmälningslistan. (26 lag anmälda just nu)

Då turneringen är min ide vill jag ju givetvis att den första upplagan skall bli bra men har fått lägga över allt ansvar för själva utförandet den 7-9 september på en rutinerad organisation med Peter Halvarsson och farsan i spetsen. Det kommer säkerligen att gå galant. Turneringen kommer ju att bli något extra med 4-manna lag och ett nyutvecklat handikap system som baseras på snittranking. Det skall verkligen bli spännande att se vilket lag som vinner för när vi har simulerat lite matcher med hjälp av gamla resultat från öppna turneringar och lagmatcher  så har det gått hursomhelst. Därför kan jag i ärlighetens namn säga att jag inte har den blekaste aning om vilka som kommer att vinna.

Så varför ska man ta sig till Linköping 7-9 september jo möjligheten att bli svensk cupmästare och ta hem en del av vår stora prispott på över 50 000kr med 20 000kr i första pris och utöver priserna så kommer det att finnas skrällpriser, restaurangerbjudanden, utlottning av gratis hotellboende och pris till bäste poängplockare per bord. Hotellen som vi har ett samarbete med Scandic Frimurarhotellet och Scandic City ligger också väldigt central och bra i Linköping. Det är därför nära både till spellokalen och till de bästa restaurangerna och uteserveringarna ifall det kan locka. En sak som jag har märkt när man pratar med folk från olika klubbar är att det är många som verkar ha svårt att kontakta sina klubbkamrater för att göra ett lag. man behöver inte vänta till höstens första klubbkväll utan ifall man har lust att vara med så är det bara att ringa upp 3 polare i klubben och göra ett lag. Det behöver heller inte vara klubben som står för startavgiften m.m utan spelarna själva kan ta det som en vanlig weekend turnering och betala själva. Totalkostnaden bli inte dyrare än t.ex. Västerås open men det tankesättet har vi inte riktigt lyckats få ut till schacksverige.  Jag hoppas att flera läser det här blir intresserade och tar tag i lagbygget  för än är det inte försent att anmäla sig!

Läs mer på http://lass.no-ip.com/svenskacupen/nyheter.html och se vilka som är anmälda

Tänk också på att ni får ta med medlemmar i klubben så om det är någon medlem som spelar allsvenskan för en annan klubb så får denne vara med i svenska cupen. Likadant ifall ni är 3 spelare så kan en spelare från en annan klubb lösa ett medlemskap i er klubb och sedan spela med i svenska cupen. Så inget att vänta på utan boka en sistaminuten till Linköping och Svenska Cupen. Nu är det dags att sova lite då vi har en viktig match imorgon mot Förenade Arabemiraten där vi måste vinna för att komma tillbaka till toppborden.

/Pontus