20 spelare kom till start i EGP Open

Publicerad 19 november, 2022 av Ingemar Falk

EGP Open spelades på lördagen för barn och ungdomar. Nybro schacksällskap arrangerade och här kommer en rapport från Henrik Carlsson, kassör och ungdomsledare i klubben:

“På Jutegården i Nybro idag spelades EGP Open för andra gången. Det blev 20 spelare från Småland som gjorde upp om placeringarna. Två Blekingespelare lämnade återbud på grund av vädret.
Det var väldigt många som spelade sin första turnering så det var extra kul att alla fick ta poäng. Det var bara två spelare i gruppen för 14-17-åringar som då flyttades in i 10-13-årsgruppen. Båda två var från Emmaboda schacksällskap och fick således medalj.

Resultat

Pristagarna i klassen 6–9 år. Foto: M. Cederblad

I klassen 6-9 år var det Viktor Kero som tog första platsen på 6 poäng tätt följd av 3 spelare med 5 poäng. Med särskiljning hamnade Kimi Alriksson på 2:a plats, Erik Söderberg 3:a och Saga Gröning 4:a.

Pristagarna i klassen 10–13 år. Foto: M. Cederblad

I klassen 10-13 år blev det Malte Strandberg som knep första plats följd av Ali Hajaj och Melvin Lindvall.

Deltagarna i klassen 14-17 år Foto M.Cederblad

I klassen 14-17 år kom Sameem Khan etta och Mac Sinsupan tvåa.”